زمانی که شما از منبع تحت فشار استفاده می‌کنید، پمپ شروع به پر کردن مخزن می‌کند و تا زمانی که ظرفیت مخزن پر شود، فعالیت خواهد داشت. مدت فعالیت پمپ بستگی به ظرفیت لیتر منبع تحت فشار دارد.

در نتیجه زمانی که فشار آب درون مخزن به میزان مجاز برسد، پمپ خاموش می‌شود و آب درون منبع پمپ (منبع تحت فشار) آماده استفاده می‌باشد.

در تعریفی کلی از مخازن انبساط می‌توان گفت که منبع تحت فشار آب که با عناوین دیگری چون منبع دیافراگمی، منبع تیوپی، مخزن پمپ آب، منبع پمپ آب و یا مخزن تحت فشار پمپ آب نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخش‌های مربوط به سیستم آب‌رسانی به شمار می‌آید.

منبع انبساط بسته (منبع تحت فشار بسته)، برعکس منبع انبساط باز، اولاً هیچ ارتباطی به فشار هوای محیط و ارتفاع قرارگیری ندارد و ثانیاً در درون موتورخانه قرار میگیرد .

در خصوص استفاده از منبع انبساط بسته (منبع تحت فشار بسته)، لازم است تا 2 نکته مهم را به خاطر داشته باشید.

نکته اول : از آنجایی که فعالیت مداوم پمپ علاوه بر افزایش مصرف برق، پمپ را دچار استهلاک بیشتری می‌کند، برای جلوگیری از فعالیت مداوم پمپ، نیاز است تا سایز منبع انبساط (مخزن تحت فشار) را متناسب با نیاز ساختمان خود در نظر بگیرید.

نکته دوم : منبع انبساط بسته به تنهایی توان تامین آب را ندارد، بلکه مکملی است برای پمپ آب. به بیانی دیگر زمانی ما می‌توانیم از منبع انبساط انتظار تامین فشار آب را داشته باشیم که با پمپ مورد استفاده قرار بگیرد. منبع انبساط بسته بدون کمک پمپ کارایی ندارد.

از آنجایی که فعالیت مداوم پمپ علاوه بر افزایش مصرف برق، پمپ را دچار استهلاک بیشتری می‌کند، برای جلوگیری از فعالیت مداوم پمپ، نیاز است تا سایز منبع انبساط (مخزن تحت فشار) را متناسب با نیاز ساختمان خود در نظر بگیرید. شما حتی می‌توانید منبع تحت فشار با سایز بزرگ‌تر از حد نیاز ساختمان خریداری نمایید و این نه تنها مشکلی ایجاد نمی‌کند، بلکه حتی می‌تواند آب بیشتری را ذخیره کند و در نهایت فعالیت پمپ را به کمترین حد ممکن برساند.

در نظر داشته باشید که به هیچ وجه نباید منبع انبساط بسته‌ای را خریداری نمایید که کوچک‌تر از نیاز ساختمان شما باشد.

اگر بخواهیم برای منابع یا مخازن تحت فشار دسته بندی خاصی قائل شویم، می‌توان این مخازن را در 3 دسته قرار داد که در ادامه به جهت آشنایی بیشتر شما با این مخازن، در خصوص هر یک توضیحات مختصری را بیان خواهیم کرد.

  • منبع تحت فشار گالوانیزه

  • منبع تحت فشار دیافراگمی (Diaphragm pressure tank)

  • منبع تحت فشار تیوپی (Bladder pressure tank)

 

چنانچه در خصوص منبع تحت فشار سؤالی دارید و یا اینکه نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، کارشناسان صدرا پلیمر اسپادانا با افتخار آماده پاسخگویی به سؤالات شما و ارائه راهنمایی بیشتر هستند.